Koç Üniversitesi Online Multiparametrik Prostat MRG, Biyopsi Yöntemleri, Ga68 PSMA PET BT Kursu: Multidisipliner Yaklaşım, 24 Nisan 2021, Cumartesi

24 Nisan 2021 Cumartesi günü Koç Üniversitesi Hastanesi ile aynı kampüste yer alan RMK AIMES (http://www.aimes.org) eğitim merkezimizde düzenlenen online multidisipliner kursumuzda Radyoloji bölümünden Prof. Bengi Gürses, Prof. Barış Bakır, Dr. Metin Vural, Dr. Barış Türkbey ve Dr. Emre Altınmakas tarafından olgular eşliğinde multiparametrik MRI detaylı olarak anlatılmıştır. Dr. Barış Türkbey Maryland, ABD’den ve Dr. Emre Altınmakas ise New York, ABD’den toplantımıza bağlanmışlardır. Girişimsel Radyoloji bölümü öğretim üyemiz Prof. Barbaros Çil prostat biyopsi yöntemlerini anlatmıştır. Radyoloji bölümünden Dr. Metin Vural MR klavuzluğunda ”In bore” prostat biyopsi yöntemini anlatmıştır. Üroloji öğretim üyemiz Prof. Dr. Yakup Kordan ise UroNav ile prostat MR füzyon biyopsi yöntemini anlatmıştır.

Nükleer Tıp öğretim üyelerimiz olan Dr. Hülya Seymen ve Dr. Okan Falay, olgular eşliğinde Ga68 PSMA PET BT ile ilgili konuşmalar yapmışlardır.

Toronto, Kanada’dan toplantımıza bağlanan Prof. Laurence Klotz ise transperineal prostat biyopsisi, lokalize prostat kanseri görüntülemesinde MRI dışındaki güncel gelişmeler ve prostat kanseri tanısındaki moleküler biyobelirteçler konularını anlatmıştır.

Üroloji kliniği öğretim üyemiz Prof. A. Erdem Canda ise multiparametrik prostat MRI ve Ga68 PSMA PET BT görüntülerinin üç boyutlu hale getirilerek tümör navigasyonu için robotik cerrahide kullanılması konusunu anlatmıştır.

Daha sonra üroloji (Prof. Tarık Esen ve Prof. M. Derya Balbay), medikal onkoloji (Prof. Nil Molinas Mandel ve Prof. Sevil Bavbek), radyasyon onkolojisi (Prof. Uğur Selek), üropatoloji (Prof. Dilek Ertoy Baydar), radyoloji (Dr. Metin Vural) ve nükleer tıp (Dr.Okan Falay) bölümlerinden öğretim üyelerimizin katıldığı ve olguların tartışıldığı multidisipliner bir panel yer almıştır.

Toplantımıza 150’den çok kişi online olarak katılmış ve online olarak sorulan sorulara konuşmacılar tarafından yanıt verilmiştir.

Toplantımızın sonunda online canlı müzik dinletisi yapılmıştır. Solistler: Prof. Sevil Bavbek, Cemil Demirbakan, Dr. Okan Falay, Gitar: Prof. Tayfun Oktar, Akordiyon: Prof. A. Erdem Canda